Tweede EDMOND DELHOUGNE PENNING toegekend aan genealoog Piet Severijns uit Tongeren

Tweede EDMOND DELHOUGNE PENNING toegekend aan genealoog Piet Severijns uit Tongeren

De jury van de Edmond Delhougne Penning heeft onlangs besloten de Edmond Delhougne Penning in 2019, vanwege diens grote verdienste voor de genealogie, toe te kennen aan de heer Piet SEVERIJNS, geboren te Lanaken en thans wonend te Tongeren.

Piet Severijns is momenteel erelid van de Koninklijke Vereniging Familiekunde Vlaanderen-Provincie Limburg vzw; erevoorzitter en thans nog bestuurslid van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Tongeren en erelid van de Federatie van Geschied- en Oudheidkundige Kringen van Belgisch Limburg.

De Edmond Delhougne Penning en de bijbehorende oorkonde alsmede een geldbedrag zal aan de heer Severijns worden uitgereikt op zondag 13 oktober a.s. om 14.00 uur tijdens de 16de Genealogische Ontmoetingsdag Limburg van de Koninklijke Vereniging Familiekunde Limburg vzw in het Gallo-Romeins Museum te Tongeren (Kielenstraat 15).

Wij wensen onze stichter, jarenlang secretaris en hoofdredacteur van "De Rode Leeuw", nu al van harte proficiat met deze prestigieuze prijs!