Doctor Sander Govaerts

Doctor Sander Govaerts

Dinsdag 21 mei 2019 waren we te gast in de Agnietenkapel van de Universiteit Amsterdam voor de openbare verdediging van het academisch proefschrift ter verkrijging van de graad van doctor door ons jongste lid, de 27-jarige Sander Govaerts. Zijn 352 pagina's proefschrift kreeg de titel: "Mosasaurs. Interactions Between Armies and Ecosystems in the Meuse Region, 1250-1850".


De Rector Magnificus en de negen professoren -de opposanten die de promovendus kritische vragen stelden- hadden unaniem lof voor het gedurfde onderwerp van dit academisch proefschrift en voor zijn "verdediging". De plechtige overhandiging van de zogenaamde doctorsbul betekende het orgelpunt, de kroon op het jarenlang werk van ons lid doctor Sander Govaerts. Tijdens de aansluitende receptie mocht hij welgemeende felicitaties ontvangen van alle genodigden.


Persoonlijk hebben we Sander leren kennen vanaf zijn universitaire studies. Dankzij ons jarenlang archiefonderzoek konden we hem meerdere bruikbare bronnen en archiefvondsten bezorgen die bruikbaar bleken voor dit proefschrift.


Mede namens bestuur en leden van Familiekunde Limburg vzw feliciteren we onze kersverse doctor nogmaals heel hartelijk en wensen hem heel veel succes voor de toekomst. We zijn er van overtuigd dat zijn kennis, gedrevenheid, moed en doorzettingsvermogen nog veel historische bijdragen zullen opleveren. We kijken nu al uit naar de lezing die hij later dit jaar voor onze vereniging zal verzorgen. PROFICIAT DOCTOR GOVAERTS !